Utställning i Bruket Norrahammar, Jönköping
23-31/10
MELLAN PASSION OCH MANI

I utställningen visas graffiti ur olika vackra, subversiva och experimentella perspektiv med syfte att utmana den traditionellt dominerande negativa synen på denna konstform. En hyllning till kulturen i alla dess uttryck.

Utställningen består av fotografier, målningar och skulpturer. Den är skapad av fyra konstnärer med tillsammans 80 års erfarenhet av graffiti och ger en mångfacetterad bild av vart graffitikulturen fört dem.
Många av verken handlar om att ta makten över sig själv och sitt eget liv. 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Tider & Datum

23/10
kl 11.00 - Utställningen öppnar
kl 15.00 - Vernissage med dricka och tilltugg
kl 17.00 - Intervju med Promoe / Mårten Edh. Exklusiv bildvisning av Promoes personliga blackbook.
Efterfest.

24/10
kl 11.00-18.00

30/10 & 31/10
kl 11.00-14.00

Max 50 personer i lokalen samtidigt. Vid behov har vi förberett för kö utanför lokalen.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Medverkande: Victor Egerbo, Henrik, Guldvittring, Waffle.
Mårten Edh / Promoe medverkar vid öppningen av utställningen 23/10. Mårtens medverkan är ett unikt samtal om hans egen personliga graffitihistoria. Under samtalet visas bilder från Mårtens egen blackbook på storbild och projektor.
Vägbeskrivning
Adress: Hammarvägen 39, Norrahammar. 
En mil söder om Jönköping. Följ skyltar mot ”G:a Norrahammars bruk”. 
Presentation av medverkande

Victor Egerbo
Victors introduktion till graffiti startade som tonåring. Sjutton år gammal tog han graffitin från skissblock till att testa med sprayburkar. Då fanns det inga youtubeklipp med ”learn how to do graffiti”, istället lärde han sig av kompisar och fångades upp av kulturen. Idag målar Victor på allt från husvagnar till stora väggar, och arrangerar ofta graffiti-workshops. 
Hösten 2020 startade han ateljé i Norrahammars bruk och började utveckla sin konst på tavelduken. Med en blandning av spray och akrylfärg målar han helst fritt på känsla. Tavlornas stil pendlar mellan fritt skapande i form av abstrakta figurer och motiv med någon slags känsla i ansiktets uttryck.
www.victoregerbo.se
Instagram: victoregerbo_art

Henrik 
Henrik är född och uppvuxen i Värnamo, en liten stad i de Småländska skogarna. Sedan barnsben har han haft en stor passion för kreativitet i alla dess former och på Estetiska programmet fann han tycke för graffiti. 
Mystiken, skapandet och kulturen kring graffiti var en stor drivkraft för Henrik, som sedan dess rest världen över för att träffa likasinnade.
På senare år har Henrik successivt testat nya verktyg för att förmedla sitt budskap. 
Med hjälp av spray och akryl skapar han en intressant och spännande mystik där graffitin är en tydlig inspirationskälla.​​​​​​​
Instagram: henrik_hau

Waffle
Det började som ett oskyldigt gnisslande med en spritpenna på ett elskåp för 20 år sedan. Sedan dess har Waffle målat runt om i världen. Han arbetar i dag heltid med graffiti och jobbar ständigt med att hitta nya metoder och stilar att uttrycka sig. Uppvuxen i skuggan av stålverket i Luleå, där han fortfarande finner mycket av sin inspiration. I naturen eller gamla industribyggnader och kring godståg känner han sig hemma.
Instagram: sweetstreet

Guldvittring
I ett förtroligt rum utforskar Guldvittring målarnas ömtåliga och skapande ögonblick. Han får tillgång till, och blir en del av, deras passion, mani, eskapism, det drömlika.
Genom fotografi belyser hen ogenerat det kreativa i vad som ofta målas upp som en destruktiv kultur. 
Instagram: guldvittring
Back to Top